Entitlement ID can not be resolved at online activation although a internet connection exists

This can happen, if a user has forgotten to connect or select a dongle.


Workaround / Resolution

1.Option:

If the browser can only connect to https://activation.zeiss.com when using a proxy then:

  • Configure the proxy in your browser.
  • Use the original config-file that was installed when installing the Zeiss License Activation Utility.
  • Restart your Zeiss License Activation Utility.
  • Run a online activation without a proxy.


2.Option:

If the browser can call all of the here URL:

  • https://activation.zeiss.com 
  • https://activation.zeiss.com/CZEH/ActivationUtilityService.asmx?wsdl 
  • http://activation.zeiss.com/CZEH/ActivationUtilityService.asmx?wsdl

and for those with the "?wsdl" ending an xml should be displayed like:

<wsdl:definitions xmlns:wsdl=" http://schemas.xmlsoap.org/wsdl/ " targetNamespace="http://license.zeiss.org/ " xmlns:http="http://schemas.xmlsoap.org/wsdl/http/ " xmlns:soap12="http://schemas.xmlsoap.org/wsdl/soap12/ " xmlns:s="http://www.w3.org/2001/XMLSchema " xmlns:tns="http://license.zeiss.org/ " xmlns:mime="http://schemas.xmlsoap.org/wsdl/mime/ " xmlns:soapenc="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/ " xmlns:tm="http://microsoft.com/wsdl/mime/textMatching/ " xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/wsdl/soap/ ">
<wsdl:types>
<s:schema targetNamespace="http://license.zeiss.org/ " elementFormDefault="qualified">

 

If all seems to be correct, please take a look at the proxy settings of the Internet Explorer:

  • start IE 
  • goto Extras 
  • goto network options 
  • goto connections 
  • goto LAN settings


If there is an automatic script or a proxy is entered, please use this configuration in the ZLAU as well. If the user do not have access to this data, he/she shall use the offline activation.

Powered by Zendesk